Е па јас си имам работа со фзо затоа што сум на боледување повеке од 30 дена и сум на терет на државата т.е. на фзо, неможам да одам на работа кога сум на комисииско боледување и морам да си чекам од државата! Значи јас не чекам породилно него паричен надоместок - трудничко боледување за кое треба да земам 70% од просечната моја плата на терет на држават за жал!
Ima li kaj nekoj pari? Nekade procitav do krajot na nedelata deka ke ima. Jas se nadevam za oktomvri deka ke zemam, pa taka vie sto se zalite deka nemate za dekemvri zemeno tesete se so mene.
Denes ne veruvam, penzii ne se pusteni uste, a oni se sekako pobitni od nas. Za nas ako ostane ako ne koga ke soberat pari u jadniot buget...
penziite se pusteni....a po nekoja logika valjda i nas ke ne izraduvaat....ako ne ke si svirkame uste
Јас последен пат земав на 13 Декември за Октомври.....во јануари ништо.....еве денеска конечно за Ноември и Декември две плати наеднаш!
Мислам дека нема врска тоа што си земала породилно во ноември, ФЗО почнува да смета откако ќе се однесе документтацијата кај нив, па додека ја проверат, па одобрат има време. Јас ја поднесов мојата документација веднаш откако се породив и добив извод на родени за бебе, значи некаде средина на декември и еве уште немам земено.