Дали треба да ми стигне мене лично решение за одобрени средства породилно и сл? Или само си чекам исплата и толку? Од 21.11 сум на породилно, на 12.12 поднесе документи фирмата моја, и сеа не знам дали треба да реагирам што нема никаков абер..
Некогаш додека го чекаш решението веќе имаш прва исплата.Јас имав поднеседно негде крај на ноември а на 27ми декември имав прва исплата.Решението сеуште не ми е стигнато.
Јас и завршив со породилно, решение не ми стаса. Сите 9 исплати си ги земав редовно околу 10ти секој месец. Кога поднесував докименти рекоа исплата за 2-3 недели, и така и беше. После секој месец отприлика исто време зимав.
Po zakon ti sledi k15 ako si rabotela 6 meseci vo firmata vo taa godina. Nemoze k15 da se zameni so drugo nesto kako na pr. porodilno. Porodilno si e baska mesto plata od firma dobivas nadomest od drzavata.
Маjки ме интересира дали на матичната треба да и се oбратам за да знам oд кoj ден кoнкретнo пoчнувам на рабoта?
Во образецот што ти го дала пишува од кога до кога си на боледување.Мене ми даде два имам еден примерок дома сигурно имаш и ти