Vo koja nedela go otvorivte porodilnoto?i do koja nedela moze da vi dade maticniot genekolog 2 nedeli?
28дена до термин го отворив и до 28от ден може матичниот гинеколог да даде, мој совет од каде можиш зимај прво матичен гинеколог па општ па заболекар... Сите по список да може ден два до термин или на денот кога ќе се породи да го отворат автомацки освен ако си на патолошка тогаш од таму ти отвараат на 28дена
I zabolekar moze? Leelel se izraduvat mene termin mi e 11.06 i so odmor da spojam da posedam doma malku
Ако можеш чувај си го одморот јас до 29.2 сум на боловање.. Па ќе користам 2недели летен од лани и 9дена зимски од годинава... Повеќе дома ќе ти се седе сека како јас што сум...одев до 4јуни на раб бев во 9ти влезена боловање еднаш 3дена имам користено морав...
Имам решение од фонд од 10.01.2020, на породилно сум останата од 01.12.2019 , кога може да очекувам исплата од ваше искуство? Благодарам, за убаво да се трошат
денес биле од работа за мене да прашаат, и наводно да сум очекувала до крај на јануар. Мене породилното ми е од 22.11 (поднесено на 12.12), до сеа неам ни решение, ни исплата добиено.
Како е процедура тргнување на работа порано. Документ имам од матичен кога треба да се вратам на работа, но ако сакам порано што треба да се прави?
Porodilnoto mi e otvoreno od 08.03.2019.. dali ke imam isolata za tie 8 denovi koi se i posledni od prodlinoto.. sega za sega uste namam nisto na smetka .. ako znae nekoj da pise ..
Јас цел спор водев со кретените од фонд. 7 месеци точно, накрај стасав со жалба до министер и министерство за здравство заради правно неосновано решение на фондот да немам породилно. И адвокат најмив и спремна бев да ги тужам , накрај мин. за здравство ми ја прифати жалбата и го поништи решението на фондот. Прва исплаѕа земав пред неколку дена, а на породилно сум од 14ти мај. Шта речи, мојата чудесна земја.
Здраво. Сакам да ве прашам една информација на паталошка бременост сум и од овој месец сум на трошок на фондот. Колку чекавте за прв пат да ви исплати фондот? Поздрав
Одма ме пријавија откако им дадов документите. Била минатата недела вработена од сметководство у фонд да праша и и рекле до крај на месецов.. ама некако ми стои дека ќе треба лично да одам и таму сите у вис да ги кренам