Последното породилно уште ми го немаат префрлено,сега се јавив ако ја разбрав два збора добро ке беше. Нешто саати,ујп,работодавач тие па тие зборови ги вртеше. Во сметковотство се чудат што е тоа што треба да им го достават. До сега се регуларно земав меѓу првите. Еве го испратив јануар , се вратив на работа уште паричка немааа. Што да направам? И др прашање,тие што си продолжуваат боледување комисиски колку посто земаат од платата и дали им доцни исплатата
Mamicki moze li nekoa da mi kaze dali ima opcija da se prodolze porodilnoto uste 3 meseci, dali e toa neplateno ?
Дали фирмата ќе ти ги однесе документите или ти/маж ти? Ако е преку фирма,зависи до фирмата ама каснат. Ние си однесовме сами, породена на 10.10.2019 поднесено околу 30.10.2019, прва исплата имав на 08.11.2019
Od negotino sum, pa me interesira ednokratna paricna nagrada za novorodence kolku iznesuva?? Imam slusano od porano deka e 7000den. plus od socijalnoto nekoja simbolicna suma.. Kako i da e, so novorodence se e dobredojdeno!! Pozdravche,
Дава општината на која сте жител. Со адреса на постојано живеење. И плус министерство за социјала 20.000 за второ дете