1.izvod od maticna kniga na rodeni za bebeto 2.porodilno od maticen 3.kopija od licna karta 4.kopija od transakciska
Дали доколку сама ги поднесам документите во фонд истиве овие треба да се достават или се доставува уште некој документ плус?
Девојки како ви се исплака породилното според датум на кој на вашите колеги на работа им пуштаат плата (рецимо на 1ви) Или според што??? За да знам како да си очекувам
Мислам дека нема врска платата со породилно. Мене ме пуштија на 17.02 Кога ги поднесе документите? Јас на 28.01 и ми рекоа за 2 недели ќе имам исплата и навистина ми пуштија
Pisuvano e i ponapred ima 3 grupi na isplata od pocetok do 28 vo mesecot isplakaat. Zavisi sekoj mesec razlicno. Mene prvata isplata mi ja pustija 2 nedeli od koga se odnesoa dokumentite,isto kako na clenkata pogore. Ke pustat kade ke odat
И јас првата релативно брзо ја добив негде 10.02 дадов документи нс 16.02 имав пари Ама сега се прашувам пак на 16ти ли ке биде? Којзнае
Нема врска групи. Мене секогаш различно ми пуштаат прво земав околу 25-28 во месецот после околу 10ти па околу 15-17ти.
јас сум на породилно од 5ти јануари бидејќи бев на патолошка..малиов се роди на 18.02 ама изводов малце доцни па тек во понеделник ќе носиме документи во фирма...ме интересира дали ми следува породилно и за јануари и февруари или се рачуна само од кога е родено бебето?
Од 5.01 ти е породилното нема врска бебето што е родено на 18.02. Значи треба да земеш за јануари и февруари