Јас како што знам ако веќе имаш решение за породилно од фонд без разлика дали фирмата работи или не секако ке зимаш пари. Стажот само нема да ти тече. Иначе и кај мене нема денес ке видиме утре
I jas mislam isto,neli na preth 6/12 meseci sme smeta prosekot,stom gi imas uslovite mislam deka ne bi trebalo da e problem. No vo nasata cudesna zemja imame sekavi priliki i nepriliki najdobro bi bilo da si prasas zasto nikogas ne se znae,da ne se iznenadis.
не да ме лажат, ми рекоа петок или понеделник па да си прашам во фонд ако се стигнати кога би била прва исплата..во фирма сигурно не би знаеле кога ќе исплаќа фондот
Мајки има породилно. Минатиот месец прв пат земав на 17 еве и денес ми пуштија. Значи пуштаат на ист датум
Прв ден Демек oд пoнеделник да пoчнам нo се предoмислив па oд денес. Наjдoв jабoлчиња штo не се прскани. Бебе станува oд прва дремка, jас и мм веќе спременo се jа ставаме вo релаксатoр, еден снима реакциjа, друг и дава. Првo лажиче, jаде и се тресе цела какo лимoн да сме и дале ама бара уште. Не плукна ниеднo и дадoвме 5 не пoлни. Утре прoдoлжуваме
@Larahappy три пати проверив во која тема сум . Стрес ни е на сите ова дохранава, деца само цице сакаат. Иначе има и кај мене денес пари се надевам набрзо ке има и услови да ги трошиме
Феминки имам едно прашање.Сега сум на патолошка.Дали после за породилно ке влијае тоа што сум на патолошка бидејки нели се зема 30% помалку од платата па дали и породилното ке виде така или целосната сума на плата што ми била