Мене од социјално пријателка па ми рече дека се спремни уште понеделникот сите само се чека зелено светло за исплата... И дека мисло дека пред празникот ке бкде на сите исплатено
И кај мене има породилно. Туку има ли некоја мајка што и завршува сега боледувањето ? На меиловите кои ги праќаа од фондот пишуваше дека ќе ни пратат решение. Сега ми пиша матичниот гинеколог дека треба последниот ИСР образец со кој ни се отвори породилното да се однесе во фондот и така да го изрегулираме сето тоа. Каква информација имате вие?
Моето породилно е завршено на 20ти Март, баш сега се јавив кај матичната да прашам, ми рече дека по автоматизам ќе ми се продолжи за 3 месеци само да си чекам решение. Јас од тој образец имам само копија дома, едниот примерок го дадов во фонд, другиот на работа.
Мене на 26ти ми заврши, и прв пат слушам за ова. На соопштението јасно пишеше дека нема потреба од ново отварање, дека автоматски се продолжува.
У јеа треба за муштулук да ме частите има и как мене парица очигледно кај сите пуштиле денес со здравје да си ги трошиме