Нема врска тоа..имаше членки што пишуваа им го пуштиле последното на време...туку рекоа до крајов на неделава ке има за сите..а ние немаме..
Дечки а, што мислите знам жени коо им истекува породилното во април и почеток мај и им е кажано дека ке им се продолжи за 3м? Баш ко што беше предлогот за 12м. Дали имаме ние шанса? Мене до 1ви јуни ми е породилното.
Породилното ќе им се продолжи на сите оние коишто им завршува во време на вондредна состојба, така пишуваше на известувањето. Сега мислам дека е продолжена до 18ти Мај.
Знам за тоа ама и завршувањето на вонредната состојба не значи дека градинките ке почнат да работат. Ке мора нешто да се направи во врска со чувањето на децата. Јас имам поднесено апликација за во градинка пред четири месеци. Секако имам и одмор од 2019 и 2020 и плус со боловање некое ке искомбинирам па ке видиме до каде ке ја истераме
Na mene mi kazaa od firmata deka samo 1 mesec ke mi se prodolzi so nekakva potvrda od maticen doktor.. mene mi e porodilnoto do 20 maj do togas ke cekame
Јас звонам на овој број 025103029, но никој не крева, и на овој број 025103-000 ми кренаа ме префрлија за породилно и никој не крева.
После два дена ѕвонење конечно ми кренаа и ми рекоа дека месецов нема да има исплата веќе, немале пари. Стварно се безобразни една информација не знаат точно да кажат.