Здраво, би сакала да прашам, одкако ке се однесат документи, колку одприлика се чека за прва исплата на породилно. Знам дека кога ке почнат, исплаќаат месец за месец, ама првиот пат се чека повеќе. Какви беа вашите искуства? Поздрав
Во мојот случај исплатата беше после две недели откако ги поднесов документите. И јас се изненадив од тоа колку брзо ми стигнаа парите
Мајки а некоја што и заврши во март дали зема цело породилно или до денот до кога траело регуларното боледување.Мене ми заврши 19.03 и до тој ден ме исплатија.Другиот дел дополнително ќе го исплателе.Некој со вакво искуство ?
i mene mi zavrsi na 19.03.....za mart seuste ne me isplatile...cekam mislev denovive ama eve nema.....
I mene mi zavrsi na 26mart dopolnitilno ne me isplatija seuste samo do 26zemav a preostanatiot del koga ke go isplatat
Некој по групите спомна во мај е сега дали заедно со тоа за април или посебно не знам.И решение требаше од фондот на домашна адреса и тоа се чека
zdravo feminki..nov sum vo grupava i gord tatko na prekrasna princeza.se raboti za porodilno boleduvanje za isplata..bebeto e rodeno na 4 mart veke terame tret mesec otkako e sopruganta na porodilno...dokumentite se isprateni vo firmata odamna...ama poradi flegmaticnita administracija dostaveni se vo fzo pred dve nedeli..e sega problem i tamu..vrabotenite vo fzo na odmor..t.e karantin..se vrakaat od ponedelnik na rabota...e sega otkako ke se izrabotat me interesira dali ke i isplatat se naednas ili samo za mesec.100 telefoni krenav da gi pobaram za da dobijam nekoe izvestuvanje..fala vi mnogu i ocekuvam odgovor..pozz i imajte prijaten den
Кај мене имаше еден спор со предметот за боледувањето кој траеше три месеци додека да го решиме. Исплата имаше во еден месец три пати за се изедначам со месецот,потоа следуваше редовно месец за месец.