И мене на 21 ми поминува породилното. Ако не се отворат градинките ќе се продолжи автоматски породилното или треба да се поднеси барање? И дали важи за тие што немале поднесено барање за прием во градинка поради состојбата?
Исконтактирав со мојата врска од социјално и ми кажа дека исплатата е стопирана поради мерките :/ не разбрав ништо повеке од ова.... Не сакам да стварам паника самп пренесувам што разбрав.... Кога ке добијам повеке инфо ке пишам пак
Mene mi kazaa deka ako se prodolzi vonrednata sostojba avtomatski se prodolzuva i porodilnoto ako ne nisto se vrakjame na rabota
Значи прекинете со дезинформации. Породилното се продолжува додека траат времените мерки, а тоа е отварање на градинките. А не додека трае вонредната состојба.
Не се дезинформации. Градинките и школите се затворија на 9ти март, а вонредна прогласија на 18ти. Во прилог е соопштението од ФЗО.
Да. Ама тие од 9ти до 18ти смеат да користат грижа на дете со потврда. Башка ова нема врска со тоа јас што го пишав. Има дел каде вика породилното се продилжува додека траат времените мерки. Значи во твојот извадок времена мерка е од 9ти, а вонредна е од 18ти. Две различни работи се.
Znaci neznam za tebe ama mene sega ovoj mesec mi zavrsuva porodolnoto i znas i od firmata prasuvaat i jas licno prasav taka da ako sega ne prodolzat vonredna sostojba jas se vrakjam na rabota i ne se nikakvi dezinformacii tuku bas se tocni informaciite i zatoa pisev...
Јас се јавив во фзо денес ми рекоа дека до 31.05 е автоматски продолжено боледувањето за сите. Потоа не се знае. Ако продолжат вонредна состојба продолжува и боледувањето. Најдобро да се усвои барањето за продолжување до 12 месеци. До септември.
Исто е и кај мене, но тоа е дека фирмата поминала плата .Кај сите што поминале придонеси и плата така ќе пишува. А зависно од мерките кои денес утре ќе ги соопштат најверојатно ќе знаеме. До тогаш ќе висиме.
A koga ke pocnat so isplata dali ima nekoj informacija ovie od fondot Eden den edno kazuva at drug den drugo