На фб пишаа дека се изработуваат решенијата за тие на кои им завршува породилно овој месец, за да им се продолжи до 30 мај, па затоа бавно оди. Па потоа прво ќе се исплати на тие што немаат земено за март се уште, па потоа за тие што немаат земено за април. Јас се јавив денес, рекоа дека почнале на неколку од денес, останатите од понеделник ќе се почне, па ќе видиме.
sega vidov i kaj mene e do togash. Inace nema vonredna sostojba posle 31.05 a ne ni odgovaraat na baranjeto za prodolzeno porodilno
Mene vo juli mi zavrsuva porodilnoto. Do sega redovno mi isplakaa sekoj mesec na ist datum potocno na 12ti bez isklucok. Ovoj mesec za prv pat seuste nemam nisto na smetka dobieno. Neznam dali voopsto nekoja od vas dobila isplata periodov za mesec april ili nema takvi seuste? Jas neznam kako ke go isturkame mesecov so ogled deka zavisime od tie pari a mesecov se docni i jas neznam do koga vaka.
Pa voopsto nikoj nema pisano deka ima zemeno za april a ima i mnogu sto nemaat zemeno za mart... ni kaj mene nema isplata seuste zdravje ke cekame od ponedelnik barem ako ne dr nekoj da kaze deka voopsto ima isplata c c c.. zalno e
Do krajot na nedelata treba da ima a koga nikoj nz resenijata za isplata se pusteni taka da ostanuva da cekame