Ima li nekoja majka na koja i e prodolzeno veke porodilnoto so Koronava? Prakjale od fondot dokument po posta.. koga go prakjaat kakov e toj dokument mene mi treba za na rabota mi baraat pa me interesira koga go prakjaat. Redovno porodilnoto mi e do 4ti Juni pa posle toa ke mi se prodolzi ako ima nekoj ve molam pisete mi
Мене ми е продолжено. Се јавив во фондот ми рекоа дека на домашна адреса ке ни стигне решение а во меѓувреме ако ми бараат од работа документ да им кажам да се јават во фондот дека таму ке им потврдат.
14 dena e prodolzena vremenata sostojba,no toa ne e povrzano so porodilnoto. Za toa dopolnitelno izvestuvaat,zasega e prodolzeno.
Sega e prodolzeno do 31.05, taka mi pisaa od fzo, a so novata vanredna 14 dena od utre neznam kako ke bide
Мене ми заврши породилното на 26.03 па тек вчера, за прв пат, добив од пошта известување за пратка. Претпоставувам е за продолженото породилно,не сум ја подигнала сеуште. Дали кај сите вака се доцни со решенијата? И дали остатокот од месецот во кој ви заврши породилното ви е исплатен? Бидејќи мене деновите од 26.03 до 01.04 не ми ги исплатија сеуште...
Mene mi istekuva na 04.06 ... a za drugute 4ti i 5ti mesec ti prefrlija kako do sega redovno na ista data ?
Mene mi zvrsi porodilnoto na 20.05 i denes mi stigna resenie deka mi e prodolzeno porodilnoto dodeka traat vremenite merki.. sto znaci ke si posedeme doma
Za 04 mesec tek pred nekolku dena mi platija, a za 05 kje pocekame izgleda...prethodno bese gore dole redovno so datumot na isplata...
https://text.mk/породилното-отсуств...0OSscpwzOpOuIDK4mVO85JFQa9To42LS6CNTx9bH4um5s Ова сега излезе во групата мајки на трудничко го видов. Колку е точно не знам бидејќи само на еден портал го има.