Pisaa od fzo deka ke trae trae do vonrednata sostojba, na mail pisaa, ama mnogu skrt odgovor, edvaj 3 zbora spoija
Мене ми стигна решение дека породилното се продолжува додека траат времените мерки. Инаку ми заврши на 09.04. Исплата немам земено за април и мај.
Да прашам едно нешто,ме интересира. Ова 9 месечно во породилно што седиме дома дали ни се рачуна во работен стаж или не? (Извинете може е од топик ама не знам во која тема да прашам)
прашувам бидејќи пред некоја недела бев во фондот да прашам за овие решенијава за продолжено кога ќе стасаат па со еден пријател проверивме и дали сеуште сум пријавена на фирма Бидејќи жена му исто била на породилно ама фирмата ја одјавила. Па таму ми рекоа дека стажот ми е 3 год и 9 месеци небеоејќи ги овие од породилново тие накнадно ќе бидат пресметани и внесени во систем
Devojki zdravo, me interesira dali nekoja znae dali me sleduva plateno trudnicko. Imam 7 meseci neprekinat raboten staz i se porodiv. Megjutoa vo tie 7 meseci 2 meseca bev na komisisko boleduvanje, od firmata uste ne mi se odneseni dokumentite i neznam dali me sleduva poradi tie 2 meseca boleduvanje
Не знаев каде да прашам па ми текна овде. Дали за отворање на породилно или за нешто друго бараат мајчина книшка? (ако воопшто уште постои). Имам уште месец здравје до пораѓај но ме интересира дека не одам кај матичната и немам такво нешто.
https://standard.mk/makedonija/filipche-porodilnoto-otsustvo-ke-bide-prodolzheno-do-31-juli/ Neznam sega dali e vistina ili povtorno isto ima nekoj info ?
Породилното ми е отворено на 05.05. а документити ги однесовме во сметководство пред 2 недели. Кога да очекувам породилно за мај?