Девојки Отворено е породилно од 3 март а предадени документи во фирма на 27 мај а на 29 мај ми е пратено решението. Кога да очекувам исплата? И како се пресметува, имав плата 18000?
Zdravo. Od izvor od Fzo, Porodilnoto ne e prodolzeno do 31 juli toa se samo spekulacii. Trae se do istek na vonrednata sostojba sto znaci do utre.
Значи сите добија решение дека трае до истек на ВРЕМЕНИ МЕРКИ, што не е исто со ВОНРЕДНА СОСТОЈБА! И како шпекулации кога Филипче изјави јавно?
Deneska im stiganalo izvestuvanje deka nema nikakva data za prodolzuvanje. Mislam na datata 31 juli. Ne znam sto izjavil ministerot.
http://www.mtsp.gov.mk/pocetna-ns_a...do-zavrshuvanjeto-na-vremenite-merki-zas.nspx Bidete spokojni...vremenite merki traat, a vonrednata ke vidime.
Какво решение треба да стигне? На адреса треба нешто да ми стигне? Документите се однесени во фирма пред 3 недели мислам и ништо ми нема стигнато.
Ne mozes da zemas tolku,da ne ti pustile za 2 meseci. Za isplata se zema prosek od poaledni 6 meseci,ili 12 ako rabotis cela godina. Na plata od 18000,18000ke bide i porodilnoto.
Грешка си, мене минус 400 ден од плата ми пуштаат сега породилно,зошто имав варирање во тие 12 месеци,заради боледување и заради тоа што бев приправник. Инаку мене прво пари ми пуштија па ми стигна решението. Еве како се пресметува:
има група на фејсбук - мајки на труднечко и таму има постирано изјава од Филипче дека засега е продолжено до 31ви
Тоа значи во последните 12 месеци не си зимала ист износ. Кај мене е -400 денари, зошто имав помала плата па покачија,користев боледување..