Паричен надоместок-породилно

Дискусија во 'Бебе' започната од ikame, 7 јуни 2013.

1. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    3.644
    те разбирам, ама кога ќе притиснат од таму со услов , а од друга страна имаш и кредити..не може секој да си дозволи да не работи

На Mami3 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lisicko

Lisicko Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2020
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.099
    Имаш кај да го згрижиш детето? ј?Јас на пример немам ни една друга опција за чување. А за кредити ретко кој нема, така да во исти кош сме сите

На Mami3 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.927
    Го откривме проблемот зошто немам исплата. Претходниот газда не пуштил исплата за 6ти месец, а јас се префрлив во друга фирма затоа што таа под стечај е веќе..и сега ако не се пушти ќе ми се прекине, а на него не му одговара да пушти за тој месец затоа што нема корист, единствена опција ако може јас да си платам за да имам породилно, значи срамота ако знаеле требаше да кажат пред време да се префрлам пред тој месец ама тоа е што е .. ќе пробаме така не се малку 5 месеци, до ноември ми е породилното, друго чаре не знам! КАТАСТРОФА е државава, не разбирам како може да се прекине без разлика дали фирмата пропаѓа, секако работев таму долго време!!

4. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.334
    Допаѓања:
    19.145
    Бог да чува. Мислам дека не можеш само ти да платиш т.е. он ако плаќа треба за сите да пушти плата и да плати придонеси. Најдобро со адвокат да се советуваш да поднесеш некое барање до фонд и сл...ќе ти најде адвокат начин како да направиш...Нека кажат и други ама мислам не можеш ти тука ништо со тие неплатени придонеси

На MinnieM му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.927
    Треба да платам јас придонеси за сите.. ако сакам да имам породилно ама секако мала фирма беше 3ца вработени така да нема да е проблем сега 1 месец нека пропадне.. другите да зимам барем овој нека оди за фирмата што да правам. Не мора плата да се пушти, сами придонеси да беше се комплет немаше да ми се исплаќаа вака колку платата ќебиде некаде сумата

6. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.334
    Допаѓања:
    19.145
    Да да тоа е ок друго е така чим таква е ситуација и можеш да секако ти се исплати да платиш за сите 3ца за да си земаш породилнп

На MinnieM му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Only1

Only1 Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2018
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.149
    Мајки зошто мене не ми стигна решение за продолжено?Ми стигна денес само покана да одам во фонд

Прикачени фајлови:

На T.G. му/ѝ се допаѓа ова.
  8. T.G.

T.G. Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2019
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    114
    A mene nisto ne mi stignalo. A na prodolzeno sum veke mesec ipol

9. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.339
    Допаѓања:
    28.182
    А што ако те плаќа државата кога ти викаат мора да почнеш. Јас почнав од вторникот. Немаж каде да го оставам, немам кој да го чува, работам од дома. Ако може да се нарече тоа работа. Сега знам дека цел викенд ќе работам за да стигнам за цела недела што не сум сработила.

Немаат сите можност да седат вечно на породилно и немаат сите кој да им ги чува децата, па затоа мора да отворат градинки.

На Mami3, day.dreamer и Larahappy им се допаѓа ова.
  10. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.334
    Допаѓања:
    19.145
    Ама чекај ти си скрати 9 месеци породилно за да се вратиш на работа? Значи таков газда за срамота. Тоа и викам не може да бара да се вратиш ако градинки не се отворени. Он нема никаков трошок додека си ти на породилно и затоа државата го плаќа да најде замена вработен дури тебе те нема а не да ја штеди твојата плара и после Епа сега ајде прекини го порано породилното... глупости.

11. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.339
    Допаѓања:
    28.182
    На продолжено породилно сум. Таа што ме менуваше отиде на друга позиција и нема мојата работа кој да ја работи. И така со фино ми кажаа однеси изјава дека се откажуваш од породилното и почни во август.

Мислам, имам многу солидна плата и супер работа, ама стварно не можам да работам со бебе дома. Што попрво.

Ќе барам сега некое решение додека не отворат градинки (жена ваљда да го чува што секогаш сум мрзела).

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.334
    Допаѓања:
    19.145
    Епа тоа е ти си со солидна плата..мене да дојде жена да ми рече за чување е од 15 до 20.000 сега ако не се лажам и немам шанси со што да ги платам. Тоа е лошото во ситуацијава. И затоа викам уште полошо што на ваков начин те тера да прекинуваш продолжено породилно и пак платата на жена ќе ја даеш што не знаеш како ќе ти чува дете. И ја се надевам ќе отворат градинки пошто е стварно доста цело лето ништо не направија..

13. Ana_zvezda86

Ana_zvezda86 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    229
    Da ne cekame pred 20ti isplata a...:?:

На T.G. му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ivona S

Ivona S Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2019
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    209
    Мене ми исплатија за јуни а поднесов на 20.07

15. T.G.

T.G. Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2019
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    114
    Mi pisala mene taa gledajte si na smetka kenima isplata denovive ... (toa denovive moze mnogu da znaci)

На Ana_zvezda86 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ana_zvezda86

Ana_zvezda86 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    229
    :D denovive toest mesecov...

На Krofna* и T.G. им се допаѓа ова.
  17. Anaouou

Anaouou Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    2.272
    Здраво сакам да прашам мене дожр ми даде боловање од 01.08 јас го однесов во фонд ме вратија ми кажа дека треба да се носи откако ќе де пушти плста зс 08месец од фирма.
    Сега не знам за август кој ќе ми плати мене?
    Односно треба да носам после породување документи не сега?

18. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    Јас денес проверив нема кај мене исплата

19. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Здраво девојки, дали некоја од вас знае пријавена сум од 15.02 кога најрано би можела да отворам породилно? Како се пресметува тоа 6 месеци непрекинат стаж дали од 14.08 ме следува или 15.08?

20. Only1

Only1 Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2018
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.149
    Мајки породилното ми заврши на 12 јули.Ми стигна решение,го однесов кај книговодителот,бидејќи јас сум управител на фирмата.Книговодителот ми кажа дека р продолжено уште 3 месеци,што значи ке трае уште нема да е уште август.:D

На Lisicko, Xanty и T.G. им се допаѓа ова.