Мами и сега до кога трае продолженото породилно? Дали тие мами што добија решенија им пишува датум до кога ќе се на отсуство? Мене ми завршува редовното во септември, ама се договараме со фирма одма после тоа да го земам одморот што ми следува. Ама ако го продолжат до октомври, ноември ич да не ми го препишуваат одморот уште сега.
Здраво девојки, може ли инфо што доколку имам само 7 месеци стаж пред породување, породилното ќе биде исто колку висината на платата за тие 7 месеци, или тие 7 месеци ќе ги поделат на 12 па тој износ би го добила? Не сум пријавена па имаме дилема дали се исплати да си плаќам сама придонеси 7 месеци или да не правиме ништо. Фала ви
Од мое искуство ќе земеш колку што ти е платата за тие 7месеци (ама да нема измени на плата). Јас бев пријавена 6месеци пред породување со иста висина на плата и сега зимам породилно колку што ми беше платата
Просек се зима од последните 12 месеци.Јас бев пријавена и на поголем износ лани во јули и август а од ноември на минималец и сега зимам нешто измеѓу
Кога ќе има информација за продолженото породилно, дали ќе трае или го прекинуваат кога ќе отворат градинките?
Тебе ти се пресметува од 12 месеци бидејќи толку си работела, другата членка ќе работи 7месеци и од 7 ќе и се пресмета.
Ni kaj mene, najverojatno denes... preteraaa,od 10ti mi vika ovaa ima ima ima sekojdnevno jas nisto, vcera pak i pisav mi vratila deka denes ke ima isplata za porodilno, inace jas sum na prodolzeno a uste nisto ne mi stignalo, veke 2 meseci neznam zasto, kade da se obratam? A mi stiga porodilno...
Ми стигнало породилно. Не знам што им биднало ептен експресни , минатиот пат чекав 2 месеци да ми пуштат со првото, сега одма ми пуштија. Стопанска банка ова
И кај мене има денеска. А вие секој месец пишувате мејлови кога ќе има породилно? Знаете дека каснат, почекајте си. Вака ќе прекинат да враќаат на мејлови.