јас сеуште не, ова треба да ми е прва продолжена исплата . Дали можеби тоа има врска сеуште што не ми пуштиле ?
мене првата продолжена исплата ми ја исплатија исто како и редовното. На 11ти Сега еве 25ти уште нема исплата. Да видам денес дали ќе се смилуваат. Ми останаа сметките неплатени
Здраво, Ве молам за инфо, што документи треба и која е процедурата за активирање на породилно? Вработена сум во приватна фирма.
Јас го земав последното породилно, а во понеделник ќе земам и прва плата после 10 месеци. Се одјавувам од темава и ви посакувам на сите што сте на продолжено породилно, да не ве вратат назад пред да донесе владата таква одлука, туку да си седите ао малите.
од јуни сум на 70% плата (принуден одмор), минимум 3 месеци ќе имам скратени примања, ако не и до крај на годината. дали за породилно ќе ми биде намален просекот или ќе ја земат предвид платата по договор?
мислам дека коллу ти стига на сметка толку рачунаат просек од плата, но за секој случај прашај во сметководството од фирмата тие се запознаени со се
ако добро се сеќавам , се зема документ од на гинеколог,извод на новороденчето и се носи во сметководство ило на работното место... ако има уште нешто нека ме поправи некоја членка
мајки , на кој број треба да се јавам да не барам на назад ? јас ни денес немам, ова е безсмислено веќе !
Знаете до кога е продолжено породилното поради епидемијата? И дали износот на исплата на породилното е ист и во продолжение месеци или се намалува?