Сепак некако ми е многу дискриминирачко, едни да земаат породилно а други на работа со деца на иста возраст. Ќе видиме како ќе биди, сигурно нема сите да бидат задоволни.
Да прашам како оди со исплата на породилно има ли точно датум кпга пуштаат или како еве јас сум на породилно од 01.08 поднесени сд документи прошла недела кога би било исплата од прилике како е процес?
Сега за сега уште си важи да седиш дома.... Деновиве влада треба да одлучува по нашата тема па ке видиме Јас будно пратам пошти сум до 3ти октомври
Мене две недели од кога поднесов документи ми легна за дел од месецот -Јуни (почеток на Август), и после за Јули ми легнаа средина на Август две недели после првата исплата.
Јас до вчера . Не бе, не може да се каже нешто на време, што е тоа одговорност и организација во државава
Ич не ни се погоди трудничково на нас што ни завршува во ноември или декември. Со ковид неможевме да мрднеме нигде да си ги прошетаме децата слободно без маски. Сега предлог до декември 31 да сме ослободени , а за родителите до 10 години додека траат мерките колку да не ни плаќа државата трудничко. Мизерија жива
Ne e za da ne plaka trudnicko, ne im menuva niv 3000 zeni plus minus(primer)... Rabotata e sto mora da se stavi granica, nemoze da bide ili da ne bide na sekoj kako mu odgovara. Drugo gi finansiraat firmite, ostani doma i ke zemas plata.ako e toa poentata na tvojot post.
Tocno ako ne si na trudnicko firmata si plaka ama rabotata e vo kakva firma rabotis ke ti recat ti zavrsuva trudnickoto da se vratis na rabota a sostojbava ne e ni za vo gradinka da go pratis deteto[/QUOTE]
Radi situacijava vaka sto stana so virusov nemozes slobodno da si go prosetas deteto da si sednes negde treba da se pazis od se toa mi bese...ama sega toa e neka pominuva brzo da sme zivi i zdravi
Јас отидов на породилно на 01.07 , се породив на 22.07 и прво породилно земав на 21.08 ама мм ми ги поднесе документите многу брзо, до крајот на јули веќе беа предадени. @elcezelce срц немаш земено уште породилно ти?
[/QUOTE] Epa jas treba da sum na porodilno do kraj na sept eve so prodolzenoto do 31.12, no ke se vratam na rabota zasto moram. Nema mnogu zelboteka. Toa e toa.
Toa mi bese muabetot i mene mi zavrsuva vo noemvri i jas ke mora da se vrakam na rabota nema koj da mi go cuva deteto ke mora da go zapisam vo gradinka drugo resenie nemam
Мене денес конечно ми префрлија и тоа со триста врски ,зашто од работа дури на 27 август ми ги поднеле документите