Се вади просек од 12 последни месеци за исплата. Матичниот ти отвара боледување (породилно) и се носи во Фонд со извод од бебе. Првата исплата кај мене каснеше 1 месец, а послр секој месец различно, еднаш на 10 ти, па на 15. Најкасно мислам на 25ти во месецот земав. Нема врска тоа кога пушта плата работодавецот, кај мене секогаш пуштаат плата на ист ден, последниот ден во тековниот меаец, па сепак различно добивав пари од Фонд.
Има редовно за август. Минатиот месец на 21ви ми пуштија за јули, денес на 22ри за август. Инаку на Халк сум.
Stvarno ne e vo red.. Dali nas nekoj ne cheka za plakanje na smetki? Dali gi cekaa rabotodavcite da pominat plata i pridonesi? A nie sme prinudeni da chekame so znak prasalnik koga ke sme isplateni
На кој број сд јавувате за да проверите за породилно? Сакам да се јавам да знам дали ми е се во ред со документите. Породилното ми е отворено во Јули и за тој месец добив плата нормално.Документите за породилно ми се поднесени средината на Јули. Дали да очекувам сега исплата за Август или рано ми е?
https://360stepeni.mk/roditelite-so...o-dva-mesetsi-za-adaptatsija-na-situatsijata/ Можно е да има измени за тие што беа на продолжено породилно
Мајки сите ли земавте породилно јас единствена ли сум што сеуште немам редовно за август денес 25 ти у понеделник 28 отиде месецот исплата нешто нема на повидок или јас сум единствена ха нешто до мене да не е ?