Во која градинка сте? И јас во иста ситуација, гп навикнувам од минатата недела, денес ми го вратија, имал проливче.. И сега не смее да одожи една недела, доде Лелее, во која градинка сте?
Бев во фондот денес ми рекоа до петок . Незнаеле зошто не ми е пуштено сум имала образец за да ме исплатат се било ок пд моја страна па преостанува да чекаме а
По некоја логика за 23 дена треба породилно од Фондот за здравство, за останатите денови плата од работодавецот доколку си била на продолжено породилно, доколку си на редовно породилно исто како и претходните месеци под Фонд
Денеска отворив породилно а терминот ми е на 14ти октомври.Дали некој знае дали треба во фирма да однесам некој документ дека ми е отворено породилно?
Јас немам никков документ, на телефон им се јавив и матичната ми отвори породилно. Уште не сум породена
Кога ќе се породиш се добива документ. До тогаш нема ништо. Ако ти бараат од фирмата, можеш единствено да побараш од матичниот потврда да ти даде.
За септември е уште рано еве јас на пример неман уште земено за август од фондот денес утре и уште немаат пуштено незнам више што мислат претераа
Епа мене ми рекоа понеделник ама еве уште ми немаат пуштено значи нема да биде ни денес. Јави им се и ти баш кажи тебе што ке ти кажат