Majki, kraj na dekemvri se poragam pa togas planiram da otvoram porodilno. Od seha do togas sakam da zemam neplaten odmor. Sakav da prasam dali toa vlijae na toa kolkavo ke bide porodilnoto posle ili ne? Dali nekoja znae?
Не ти тече стаж така. Побарај си патолошка. Ако не ти даваат, во Систина или Ремедика плати си, ќе добиеш.
Zdravo mamichki, da ve prasham znae nekoj dali kje imame isplata za Septemvri do 23ti koga ni go prekinaa. Zashto i pishav na Betche mi vrati: Na 14.09 ste imale isplata a nov nalog za isplata generalno nema. Shto treba da i znachi ova? Na prodolzeno bev i na 23ti ni isteche neli ova so Vladata od 23ti za taa nedela do kraj na mesecot mi isplatija od firma, no za ovie 23 dena beli treba od FZO? Ne mi e jasna Godpogjava isplatata bese za 8mi mesec a ne za 9ti.Ve molam ako ima nrkoj bilo kakvo info ili ako sakate pisete javete se pa kazete mi shto ste napravile...
Bash podolu samo sto pisav za ova ... ako znse nekoj nesto plus neka pise mene ova vcera mi vrati Elizabeta
Па прашај ја што и значи тоа. Не може да нема породилно за тие 23 дена, мора да има исплата, само нели каснат со исплатите и затоа сеуште нема за септември. Која логика ви е тоа дека ќе имало прекин во стаж. Ако немате познавање на закони или проста логика барем не ширете дезинформации.
Nema kaj mene a minatiot mesec najrano zemav na 14.09.. kojznae shto pravat. a ti si isto ti prrekina porodilnoto na 23ti ili seushte si ?
Јас треба решение да добијам за продолжено една недела од 17.09 до 23.09. Не знам дали ќе исплатат за Септември до 17, па откако ќе стигне решението остатокот за една недела, или ќе треба да чекам решението за таа недела продолжено, па заедно се да ми исплатат. Како и да е не се надевам овој месец на исплата зошто знам ќе се искомплицира мојава работа (како и се друго во државава)
Neznaat ni oni ushte nemale nalog za pushtanje ova e posledno info od Petokot im se javiv na tel i ja prashav za nekoj dali e pushteno bidejki pisha edna majka pogore reche za septemvri nikoj ne e isplaten seushte i neznaat koga bi bila isplatata
Znae li nekoj kako se presmetuva kolku ke iznesuva porodilnoto i ako e otvoreno od polovin od mesecot dali se zema i toj mesec vo predvid ili samo celosni meseci?
Мајки која е процедурата за да отворам породилно иако уште не сум породена? Од кај матичната ми кажаа не требало ништо сега после со отпусното ќе ми отвореле, сега само потврда ако ми барале на работа. Може ретроактивно да отворат породилно од кога ќе се породам?