Нема врска со платата,секој месец различно пуштат нема ред , јас земав плата на 15 ти а породилно после 21 ..
Ако може да ми дадете повеќе информации што точно треба да се провери? Веќе втора плата стигна од работа, а последната исплата за септември сеуште не ми е стигната. Пишав на Елизабета пред некој ден, ама не ми одговори и сега не знам што да правам.
Однесов документи во фирмата на 31 октомври, а минатата недела ми стигна решението од фондот, значи помалку од 10дена. Сега чекам исплата.
Станува збор за последен месец (20-те дена до завршувањето на мерката за продолжување на породилното отсуство) или за цел месец од породилното отсуство? Прашувам бидејќи кај мене за периодот 01-22.09 сеуште нема ништо, а нема ни одговор од Елизабета. Фала многу за информацијата.
Мене ми е петто по ред, не сум била на продолжено. Земав до крај на месец ама сега за септември ептен каснеа.
И кај мене има денес, прва исплата. Документи однесов крајот на октомври. Да си знаете, не мора да значи дека прва исплата касни. Навреме ми исплатија.
Може порано каснеа ради короната. Гледам сега и решенијата стигаат за 1-2 недели. За моето месеци им требаа, веројатно поштата не работеле како што треба тогаш. Ма да за септември ми каснеше цел месец така да, изгледа каква ти е среќата.