Од февруари сум на патолошка, сега од октомври на породилно, се нема случено да ми доцни исплата. Еднаш само пуштија на крајот на месецот, ама кај сите така беше.
Дали денеска добивте породилно? Кај мене нема а инаку досега секогаш редовно пуштаа од 12 ти до 15 ти. Стопанска банка сум.
Jas imam.podneseno uste od 30 septemvri nemam uste dobieno resenie ... Ke pocekam uste ovoj mesec za resenie ako ne dobijam ke pojdam vo fondot za zdrastvo i kolku ti e isplatata ako neje tajna so plata od 15.500
Колку што ти е платата , толку ќе ти биде породилното. Ако си земала 15 500 последниве 12 месеци, толку. Ако платата ти варира, го собираш последните 12 плати, ги делиш со 12 и го добиваш износот што ќе ти се исплаќа.
Јас се породив на 2 септември. Од работа е се средено,однесено до фонд, а јас сеуште немам добиено ни решение ни исплата
Najdobro e da se javish. Zoshto i i da fali neshto nema da ti se javat da kazaht ili vo firmata da gi kontaktiraat... Kaj mene mnogu brzo se sredi se, kaj Edna drugarka falele nekoi dokumenti i se zabavi dosta mozhebi 4meseci bez da ja izvesti nekoj ....
Сигурна си дека се е поднесено? Јас после тебе сум породена и имав исплата и за сеп и за октомври. Кои документи ги даде? Извод даде?
дадов извод и породилното од кај гинекологот матичен. Многу се ажурни и професионални од кај мене на работа и знам дека они завршиле се што треба , сигурно до фонд е нешто проблем.