Zdravo na site edna molba do vas da mi objasnite kako odi procedurata so porodilnoto ako mozi? Drugata nadela treba da go otvoram t.e kaj 7 dekemvri a termin mi e 2 januari ( nejkev tolku rano da go otvoram ama radi koronava nemozam da odam na rabota a veke boleduvanje obicno koristam) Objasnetemi vo vrska so dolumenti kaj treba da gi odnesam i sl. Pls
45 dena pred termin mozhesh. Kaj ginekologot mu kazhuvash a dokument se nosi posle poroduvanjeto na rabota t.e.boleduvanjeto se nosi posle poroduvanjeto. So otpusno pismo kaj ginekologot i oni ti davaat, kje ti kazhat tie ponatamu shto kako. No seuste traatmerkite za trudnici zoshto ne gi koristish?
Imav zemeno boleduvanje obicno od ginekologot koj mi traese 14 dena t.e dve nedeli pobarav merki no mi rekoja da zemam boleduvanje povtorno t.e da otvoram patoloska ama za eden mesec nemam jas potreba od patoloska jas i vaka nejkev tolku brzo ds otvoram porodilno, a neli so patoloska e 45 den pred termin
A od maticniot da zemes 7 dena? I plus shto im menuva na niv sega pak da vadis boleduvanje ili oni kje ti dozvolat da koristish merki. Sekako tie treba da te platat vo dvata slucai zosto sega se mozhesh vekje patoloshka da vadish...