Ако имаш денови од одморот можеш да ги искористиш пред да го отвориш породилното. После обичното боловање земи ги деновите одмор па отвори го породилното.
А кога поднесе документи извод на работа? Ја на 06.10 се породив некаде крај на 10ти месец поднесов извод на раб ама уште немам исплата Од фонд потврдиле дека е во ред Затоа прашувам чисто за споредба
Кон крајот на октомври однесов документи на работа, мислам 28 или 29.10. За 2 недели од тогаш, имав исплата
Dobiv resenie vcera posle 2 meseci dali vo dekemvri ke me isplatat i za tie dva meseca i koga zemate isplats blagodaram
Мајки дали понеделник е краен рок за пуштање или може да се случи и декември да пуштат за октомври малку чудно до последен ден?
Ништо да не те чуди, нема правила, знаат и да доцнат. Ама не е лошо да се јавиш во фондот или фирмата да прашаш, да не фали некој документ. Затоа што од фондот не се замараат да се јават ако нешто не е во ред.
Тогаш останува да чекаш. Мене еднаш само подоцна ми пуштија, на крајот од месецот, а инаку горе-долу навреме земав. Се нема случено да ми скокнат месец.
Женски имам едно прашање, од фирма ми немаат пуштено плата 2 месеци, осигурување имав до денес покриено, и отворив од денес боледување. Е сега на веб страната ми стои дека имам осгурување до денес и ми е преку фирма, ме фаќа паника случајно да не мора да плати прво фирмата па тогаш да имам боледување бидејки во секој момент можам да се породам . дали некоја од вас знае како функционира ова
Znaci firmata mora da te isplati tebe za da dobies resenie za porodilno boleduvanje bez da te isplati firmata nema da mozes da zemes porodilno boleduvanje i koga si pri kraj na bremenost kako moze firmata da ne ti isplati plata ke nemas i zdrastveno osiguruvanje mora da te isplatat
А решение се добива со извод од бебе така? Ке пуштат ама кој знае кога, мене ми е битно да имам осигурување овие денови
За прием во болница ми е најмногу да ме покрие, а исплата за породилно знам дека зависи од фирмата.. мислев дека од денес сум под фонд со отворено боледување
Породилното ми е поднесено од фирма и потврдено од фонд на 10ти месецов. Има ли некоја тој период што поднела и добила веќе прва исплата. Не знам кога да очекувам