@Milkiway ти не се породи на почеток на октомври? зарем е потребно повеќе од месец дена да се спроведе и потврди породилното? дали некој друг може да поднесе документи за породилно во фонд за да не се заташкува работата или стриктно фирмата кадешто си вработен го прави тоа? ќе треба да ги контролирам дали на време ми поднеле ако така.
Да но чекавме 2ипол нед негде за извод и во фирмата поднесуваат онлајн додека не добијат потврден одговор од фонд тоа траеше 2 3 дена и затоа ме фати цел месец. Мм отиде покасно за извод не можеше одма да оди ама тк уште дента кога ќе се породиш праќај некој да бара извод ако можеш да не губиш време. Сега со фонд ае комуницира онлајн не знам дали директно побрзо би завршиле работа веројатно зависи од фирмата...
Овие мојве сметководители преку мејл поднеле и им вратиле повратен одговор дека е потврдено и дека е во ред Па ќе почекам неделава ако не ќе им пишам наредна
Предадено ми е 10.11 од фонд потврдиле дека е вп ред Јас 06.10 се породив Бааги време ме фати дека чекавме извод
Може ли и јас да добијам број? Два пати им пишувам веќе за последната плата (делот за септември пред да се прекинат владините мерки) и никој не ми одговара ништо. Декември дојде уште не ми префрлиле за септември, иако до тогаш редовно стигнуваа уплатите.
Dali prvata isplatat na porodilno ima vrska so platata,odnosno dali mora da se pomini prvo plata za da pushtat isplata od fondot?
кои документи ти поднесе покрај извод на родени од бебето? во однос на просек од плата, дали од банка е потребно да се извади извештај за последните 12 месеци или сами го проверуваат тоа?
Ова од фондот така ти кажаа? Инаку мене ми стигна за 10ти пред една недела, значи да очекувам и за 11ти до крај на месецов?
Да така ми пишаа за 10 и 11ти да очекувам за 2 3 недели Ова ми беше пред 2 дена стигнато на мејл од фонд