Мајки број да ми дадете да се јавам,да прашам до каде се моите документи, од фирмата покасно доставиле Немам ни решение уште стигнато,а за па пари не се знае
Здраво феминки.Прочитав дека породилното се пушта во 3 групи.На која основа тоа според презимето или?Инаки чекам и јас породилно,документите се доставени веќе три недели,се надевам на исплата.
@вие што сами сте си ги носеле документите во фонд, што е потребно од фирмата — дали само печат на барањето или нешто друго плус?
Да и јас сеуште не сум земала. Дно дна од држава... дс немаат пари да исплатат наеднаш породилно, за коешто додека си бил вработен фино лепо ти зимаат пари... луда земја
супер, значи не треба воопшто да праќам некој на работа да им носи документи. директ во фонд со сѐ собрано. фала на инфо.
Да да. Затоа и цело време потенцирам сами да си носите. Дали ќе одите дп фирма или фзо, не ви мења. Вака бар работа ќе си завршиш одма, а нема да чекаш некој допрва во фзо да оди. Мм зема извод и правец фзо, на едно да заврши
да, сигурно побрзо ќе завршам работа вака отколку да очекувам некоја си ажурност од кај мене од фирма, поготово што знам од други вработени што биле на породилно дека дури за 3 месеца добивале прва исплата. или за 2 во најдобар случај.
Site koi nemate isplata javete se vo sluzbata vo casiot grad,jas cekam od oktomvri i slucajno se javiv da prasam koga ke imam isplata.na kraj ispadna deka dokumentire ne mi sevobraboteni,sluzbenickata gi stavila na biro gi zatrupala so drugi dokumenti ivraka gi zaboravila.sega ke cekam isplata vo januari
Денес добив информација дека тие што сеуште немаат за ноември исплата дури после 10 јануари да очекуваат.
Оваа сигурно инфо ти е, знае ли некој да каже врз која основа на некој му исплаќаат регулар пример до 15ти во месецот, а еве некој ко вас, ко мене сеуште да нема земено???