Odi vo fondot za zdrastvo vidi sto e rab da ne fali nekoja dukuemntacija... Posto treba da dobies prvo resenie posle paricen nadomestok
Kako da ne bile redovni izlezena sum.na porodilno uste od septemvri prva isplata imav 01.12.2020 a kaj e oktomvri noemvri i dekemvri isplatata nikade... I eve go januar dojde uste nema isplataa... Znaci mi docnat 3 meseci so isplata
Пред 3 години беа редовни исплата имав пример околу 20-23во месецот, а сега сеуште немам земено за ноември месец, од старт ме зафркаваат овој пат каснат цело време незнам што е проблемот искрено, а и не е во ред со каснењево, баш со маж ми си праевме муабет вчера ај ние стоиме добро финансиски можеме месецот и без тие пари да го минеме, ама има луѓе што одвај крај со крај сврзуваат плус празници беа и да не исплаќаат срамота е стварно.
Ја искрено се зачудив за окт и ноем наеднаш ме исплатија во декември прв пат земав тоа и викам ај може ќе се редовни Стварно се безобразни треба како што си зимал во фирмата ама ај баш да видам месецов А ти пиши мејл на тој инфото што им е го пипав наназад на страните ептен ти каснат
I minatata nedela rekoja od ponedelnik eve deneska e vtornik vejke i zamina denov :/ po lopovska drzava od nasava nema... Smetki da ti blokiraat i da ti zemat provizii tuka se ama da isplatat ne mozat i znaes li ... Naloso e sto nekoj ja ceka taja plata za da go pomini mesecot :/
Мене ми пишаа или во петок попладне или од понеделник, безобразни, ништо не функционира во државава, не можат ни тоа што те следува да го исплатат а не како во Европа плус да ти помогнат, ова само ти влошуваат, така ли да чуваме деца, греота, бач кога најмногу ти требаат, абе срамота, не знам што да кажам...
Мајки дали имате земено породилно за Декември? Од фирма платата ја пуштат редовно, еве и за овој месец имаат плата пуштено а мене породилното ми касни нема смисла веќе. Дали имате било каков контакт каде да се јавам да прашам кога би имало? Ви благодарам
Според нив исплатите си течат редовно - ова им е изјава од пред една недела како реакција на коментари по социјални медиуми за каснењето https://akcent.mk/39225/fzom-isplat...leduvana-i-porodilni-otsustva-techat-redovno/ Уште да беше навистина така
кај мене уште пред нова година зедоа Нема пари буџетот, отидоа за ефтин полулизам тако звана картичка за корона помош.