Jas nemam isplata uste od oktomvri za zal nisto ne funkcujira vo nasata drzava arni se samo da go oderat narodov za zall...
Ne e do firmata kaj sto rabotis do drzavava e .. jas sum upravitel na firna i na rabotnicite najdocna do 5 ti pusteno im je plata jas nemam za 3 mes isplata nasata cudesna zemja Makedonija ... :/
Дали се јавиндо фзо? Јас ни со првото, ни со ова дете немам проблем. Исплата добив по 2 недели. На тел ти кажаа се е во ред?
Od koga sum na porodilno otsustvo zemav samo ednas isplata na 1.12.2020 za oktomvri mesec posto na 29.09.2020 izlegov na porodilno boleduvanje i eve nema isplata ni za noemvri ni dekemvri pa eve i januar vejke 14 ti e :/
Vo prosek za porodilno vlaga se sto e primeno pod sifra 101 unazad 6 meseci taka? Sami go presmetuvaat toa preku podatoci od ujp ili kako?
Jas vcera im pisav ime,prezime i maticen broj imam podneseno dokumenti na 25ti dekemvri nemam nikakov odgovor nitu isplata,im pisav koga bi bila is platata. Mi vratija samo isplati od naredna nedela. A za dokumentie niso ne mi vratija valjda se vo red poradi toa sto na denot koga se porodiv pravev 6 meseci tocno na rabota. Izgleda mi odobrile nekoj vakov slucaj da ne ima kako mene?
@IrenaTomi ne seuste ne mi stigna,a so prvoto dete mi stigna mn pokasno resenieto. Taka da kje cekame resenie ili isplata pa kje vidime.
Каде пишувате мејл за надоместок за породилно? На тел никогаш не креваат ,па да си прашам така А враќаат на мејл?
А да ги известиме ние медиумиѕе што се случува зошто најверојатно ќе не' фати и февруари, имам информација дека во другите градови земале и за декември, а ние во Скопје си чекаме зошто многу им се работи на службеничкиве, за да вратат на мејл имаат време, ама за исплата пијат кафенце... каков човек треба да бидеш за да те остават вака со бебе... каква држава е ова.