Читав на некои страници на фејсбук дека некои зеле за ноември е ние што немаме земено ни преостснува од понеделник нтк да чекаме
Мене од пред Нова година ми е одобрено, исплата требаше да чекам за 10 дена. Празници поминаа и 10 дена поминаа, до денес сеуште немам исплата. Денес се јавувам ми викаат од понеделник најдоцна до петок ке имаш исплата за сите месеци. Каков понеделник каков петок, од октомври чекам исплата. Не се нормални.....срам да им е
Isto i jas cekam od oktomvri,prvo dokumentite mi gi izgubija,pa povtorno nosev dokumenti kazaa deka za 10 dena ke imam isplata,eve tri meseci se storija,nema nisto
Ама им врска банката. Сега со коронава се поремети се инаку нлб први правеа исплата на први. До 5ти одеа други банки.
Da ama tie davaa od pari na bankata porano, ne od drzavni pari. sega drzavata nalozuva-preporacuva site porano da davaat. Ama koga pusta fondot pari segde vo isto vreme stigaat.
Јасно ми е тоа. Ама како корисник на пензија мене гајле ми е кога фондот исплаќа. Мене битно ми е јас кога имам. Со породилбо не е така.
Mene mi vratija na mail deka isplati imalo vcera I vo ponedelnik Ke ima. Ama Dali samo za noemvri ili za 2 meseci ke isplatat neznam.