Nie zedovme za noemvri vo vtornikot a za dekemvri mozi i februar fa fati da znaete stvarno krajno se ne odgovorni ima nekoj koj zavisi od ovie pari .. ajde jas mozam nekako i bez ovie pari da go pominam mesecot ama.ima i nekoj koj ceka od den na den da se isplati porodilno i kako sto kaza clenkata pogore deka eden den zakasni so plata i op nema zdrastveno osiguruvanje ...
Јас уште немам добиено за Ноември, Декември и Јануари Дали имате добиено за овие месеци преку Стопанска?
Охооо за јануар е рано ке се изначекаме.Јас за ноември имав исплата уште во декември,сега чекам за декември
Имаш ли проверено во Фонд дали е се во ред со документите? Многу време е ова, јас месец за месец зимам. За јануари рано ти е, во Февруари се зима јануарското, ама ноември чим уште немаш да провериш директно таму. Имаа девојчињата маил и телефони пишано во темава... *Јас патолошка зимам не породилно сеуште, ама сепак многу каснење е јави се, зошто ако нешто не е во ред со документите да знаеш дека не те известуваат они ако не си прашаш
Премногу е знам, за тоа и се нервирам Се јавив прво кај мене на работа дали се во ред документи дадени, се јавија во фондот и рекоа дека се е во ред. Пишав маил уште немам одговор, утре ќе им се јавам па се надевам ќе се среди
И со задоцнето породилно покажува во системот на болниците дека нема здравствено осигурување. Баш ова ми се случи на 1ви јануари кога бев во државна и требаше да ми наплатат како приватно. Среќа вработената беше фина и провери на мое осигурување, па виде дека имам и ми наплати нормално.
И кај мене нема за Декември јас сум на стопанска ама може покасно ке ми пуштат. За Ноември земав на 28Декември