документот од матичната, извод од дете и трансакциска сметка мене на работа триве документи ми ги бараа скенирани бидејќи електронски поднесуваа
А зошто бараат извод од детето заради осигурување на Вас или..? Прашувам бидејќи мене ми го побараа само документот од кај матичниот гинеколог, трансакциска сметка си имаат нели у фирма..
ми ги побараа вака 3ти документи за да ги пратат у фзо за надоместокот за породилно отсуство да, ја имаат мојата трансакциска, на неа ми пуштаа плата ама овојпат ми бараа скен/фотокопија од самата трансакциска, не беше доволно само бројчињата да ги имаат, не знам, можда моиве го тупат.. за осигурувањето не ми побараа ништо од горенаведеново, само купив книшка, ја пополнив со мои и податоци од бебето и ми удрија печат дополнително ми дадоа и некој документ од работа што треба да го однесам во фзо заедно со книшката
задолжителен документ за ФЗОМ е. Не се работи фирма што ти бара, туку што е потребно. Без извод нема породилно. матичен гинеколог не може да дава боледување после 45 дена пред термин. Тогаш може само породилно да отвори.
Матичниот гинеколог не може, може општ матичен доктор или специјалист со дијагноза што не е поврзана со бременоста
Bez izvod deteto ne postoi, ne e registrirano vo sistemot na drzavata. A porodilno sledi za zivorodeno dete.
@kukla21 @Pacient srna фала Ви премногу за одговорите, ќе се консултирам со сметководство понеделник да видам што направиле со документите
Blagodaram na odgovorot bidejki terminot mi e 25 april, a sakav od mart da ostanam na boleduvanje, pa ne znaev koi mi se opciite za boleduvanje...