"исплатите течат редовно, но немаме датум кога би билас следната.Следете си на сметката" Povtorno istiot odgovor.
Gi zamisljam so kafe tetkite sabajle komentiraat abe ovaa ima pari glej kolku i e plata ne i treba ne pustame neka ceka....strasno znaci....
Мене породилно ми е 12.100 има некој толку или не инаку просек од 6 месеци е а за декември ми пуштија 5000 и нешто
Е па ме лажат тогаш Денес 10 маила разменив и викаат дека имаат проблем со овие плаќања, нешто УЈП и ФЗОМ.
Nisto nema logika, ne se usoglaseni vo odgovorite i zatoa najcesto ne odgovaraat. Site zimame kolku sto sme plakale pridonesi od nasite plati i nikoj nema pravo da odreduva koja koga ke zeme vo zavisnot od iznosot!
Ама не се мења просек. Тера до крај со истиот од лани, согласно решението. Јас да има логика. Просек излезен на 20+ти, исплатите претходно да минале, после тоа да прави проблем.
Јас да прашам нешто бидејки минатиот пат зимав помала плата и фиксна цело време. На пример ако основна плата ми е 17. 500 а јас цела година унапред зимам 19. 000 ќе ни го рачунаат просекот од првиот износ или вториот?
Ako e taka treba da ti pustat poveke sega i barem da se isplati cekanjeto. Zakonski limitot e vo broj na prosecni plati izrazen i bi trebalo da ti zgolemat sega
би требало вториот, односно колку ти легнувало на сметка толку. мене на пример просекот за породилно ми падна ради короништево; принудни одмори, намалени плати и што не. не ми ја гледаа платата по договор, туку примањата на трансакциска. а пред корона си имав далеку повисока плата од таа по договор, да си пукне човек.
Значи вака. За првите 19 дена треба да земеш плата од фирма. За 11 дена од фзо треба да имаш околу 5200-5300 денари. За јануари треба да земеш 14900.