Незнам сум слушнала продолжено породилно не знам на што се однсеува, а за оправдано неплатено отсуство знам . @Pacient srna
имаш право да земеш 3 месеци неплатено породилно. Можеш одма чим заврши редовното или дур детето не наврши 3 год
Jas pa ama se uletav so prasanjevo a ne znam ni tie 9 dali ke uspeam da gi isedam na raat ko sto treba
Najnovo info od UJP, FZO imale problem, trebalo da go sredat pa UJP potoa od nivna strana da sredat i tek posle isplata... Znaci nemam komentar veke!
Мене породилното ми заврши пред месец и 1 недела Дали можам сега да земам 3 месеци неплатени или требало тоа да го направам одма после тие 9 месеци? И каде треба да се обратам? Ако знаеш и не те мрзи да ми одговориш
Може да го користиш до 3 год на детето. Треба ви фирма да те одјават, само не се сеќавам со која шифра беше. Во фзо ќе треба да прашаш заради здравственото осигурување. Пиши им на маил на подрачна.
@kukla21 извини те бомбандиравме од прашања гледам дека си упатена. За еден месец ми завршува породилно па планирам да користам одмор и две боледувања од мој др и од на малото педијатар да ми даде. Послем тоа можам да земам 3м неплатено? Колку што сватив ме одјавуват од фирма. Кога ќе поминат тие 3м мора да ме вратат или незначи? Стажот ми се прекинуват така? А здравствено ако се пријавам во фзо ќе имам или не сватив? Фала многу
Кога сакаш може да ги користиш овие 3 месеци и не мора сите наеднаш. Дур детето не наврши 3 години. Мора да те вратат на работа. Ова е породилно, само е неплатено. Здравство имаш, само немаш плата.
И јас не се разбирам себе си . Колку што знам има приливи за породилно за февруари за некои а за некои нема. Јас мислам дека требаше да бидам во првата група за исплата бидејќи секогаш земаме плата на почеток во месецот. Јас немам прилив за февруари, за јануари за 10 дена имав прилив. Кога треба да очекувам за февруари? Не сум баш во тек како се одвива целиов процес.