Si imaat oni nivna formula za presmetka koj nikogas ne e ista so realnata od max 4 prosecni plati minatite 12m soglasno zakon
Jas nisto od ova ne razbiram nekoj tek sega dobiva za februari a jas vejke imav isplata za februari uste pred 2 nedeli sega cekam.isplata za Mart i kako im odi redosledot na ovie eden Gospod gi znaj ! Glupost ziva... Samo tuka.kaj nas nema ni red ni redosled !!!
Ти милион евра да не земаш па немаат пари. Врти таму сегде кај што можеш, нека те исплатат, ако зимаш повеќе пари што треба по 5 месеци да не зимаш? Не сме нормални у државава... Се нешто тешко им е да завршат,уште па ко ќе прашаш ко нивно да им бараш од џеб
Луда држава е ова! Секој туѓо гајле бере. @Cocco не знам тебе како те исплатиле. Согласно инфо од УЈП (директорката) на 10ти март Направиле усогласување на софтверот по барање на фзо кое го примиле на 8ми март!! Значи фзо го квачеле и гајле им било дали некој ќе има исплата или не!!
Мене ми каснеа за октомври,ноември, декември и јануари. Во јануари ми префрлија за сите месеци и се опарив хихихи. За февруари уште нема кај мене.
Јас денес добив за една недела од јануари и за февруари..Јануари ми беше прв месец што требаше да земам...иначе на халк сум само незнам како предметуваат делми породилното треба да е 100% од плата а мене ми скратиле 200 ден
Не дека мене ми е до тие 200 ден ама од наши пари не крадат...Чудесна Македонија иначе ме изненадија многу брзо ми пратија, јас касно поднесов документи скоро месец после пораѓај плус веќе имав земено плата за јануари па ми бараа корекција на сатите и мислев кузнајт колку ќе чекам па денес ме изненадија
Се согласувам со тебе...ќе си купам пола пакетче пелени со тие пари ама ај буни се,џабе ти е се во нашава држава
Добро на кој маил да им пишам да ми објаснат или залудно ,на 29 дек отварам породилно у феб се пораѓам ,ми пуштаат 2000 и плус 15 000 у феб ми пуштија за кој месец ? шо ?како ?ништо не разбирам
И кај мене има помалце 200 ден. Барем навреме од месец за месец да ги пуштаа. Ама како и за се во државава така и овде нема ред.
Решение не ти стигна ? Таму пишува саати ,маати нешто. Јас 3000 помалку земам оти март и април мислам беа земавме минимална од фирма заради ништо бевме дома тие месеци со ковидот сите и ми ги е*@ просекот.
Ne znam , dali ima vrska kade si vrabotena pa poradi toa da mi e isplateno( mada ne veruvam), ama stvarno ne znam kako pravat