Majki imam edno prasanje na 15 maj mi zavrsuva plrodilnoto megutoa malata mi e zapisana od septemvri vo gradinka kako mozam da go prodolzam trudnickoto uste nekoj period?
Ќе си земеш оправдано неплатено. На друг начин не знам како би можеле да ти го продолжат породилното.
Iskoristi odmor, boleduvanje sigurno ke ti dadat bar 2 nedeli i posle toa neplateno otsustvo samo ostanuva
Девојки ова е катастрофа.Се јавувам да прашам кога ќе има исплата за месец Фебруари и ми одговараат немам информација проверувај на сметка.Ако не знаат тие кога ке има тогаш кој знае?!Крајно разочарувачки...
Може некој што се разбира во овие одјави пријави поточно во сметководство да ми пише ЛП ме интересира нешто.
Sega mi e polesno.Se zezam.Preeska vo edna grupa na fb za isplata na porodilno procitav deka isplata na porodilno ke ima za 10 dena.Taka da ke si pocekame,ne se brzame ima vreme.
Породилно отворив кај матичен на 1ви Март, а документите во фондот ги однесов околу 20ти Март, кога да очекувам прва исплата на породилно за Март месец? Дали се чека долго, или во телпт на Април можно е да ми пуштат пари за Март?
Kako imaa sega tolku pari (8 prosechni plati) da te isplatat ?!? Neka si ja rabotat rabotata ,a ne da kazhuvaat deka nema pari. Ete jas redovno dobivam