Леле лажат за да ме откачат, на сите различно кажуваат, денес фино ми вика чекаме налог, ја прашувам од каде го чекате дали налогот ви е пуштен во трезор па чекате да пуштат, ја прашувам што ви значи тоа цела недела ми кажувате чекате налог. Почна да ми вика која си ги да ме испрашуваш ми вика. Значи одговараат нешто за да не откачат. Продожи да ме лаже женава вика, вашиот работодавач не пуштил придонеси дрн дрн, мислат ништо не разбираме е така. Викам не мешај работодавач, плус што моите колеги земаа плата на 1ви, како и ти што си зела на 1 ви, а нас друг 1 ви ќе не фати, па уште ми викаш зашто барам информација.
Нема ни кај мене за април породилно. Работам во јавна установа и знам дека придонесите се платени пред 15ти април што значи овие од фондот зезаат...Има и самохрани мајки што чекаат на ова породилно. Срам да им е, ја направија државичкава гнасна и трула за живеење баш ваквите...
После колку време откако поднесовте во социјално ви стигна првата исплата? Јас додуша изводот го чекам уште не е готов, а поднесено е минататА недела.