Se javiv vo fzo ako si na opredeleno vreme prijavena da sleduvalo a ako si na ne opredeleno prijavena ne jas ziv maler sum na ne opredeleno sum prijavena ete odgovor mozebi nekoj na nekoj ke mu e od korist
И јас сум на неопределено и имав уште 2,5 месеци за исплата а на фирмата и била блокирана сметката и затоа немам исплата ти уште колку имаш
Uste 2 meseci od porodilnoto otsustvo. Se rasprasav i dali sleduva nesto nekoj nadomest zaradi toa sto sum ne vrabotena vo slucajov nisto ne sleduvalo
Ќе си пукнам в колено. Проверувам цело време случајно да не пуштиле и кај мене породилно, иако немам уште решение. И сега ми се јавуваат од управа од работа, извод за бебето да сум им однесела. А мм заедно со боледувањето им однесе и извод. Пред 1 месец. Им викам јас породилно па чекам да ми исплатат, а вас документите ви се изгубени. Хехенце ми рече таа од ресурси.
Abe na volkot znaes zasto mu e debel vratot.... Jas isto gi mislev moive vednas deka dale dokumenti od fond vikaat 2 nedeli podocna deka bile prateni idi vidi sea koj laze koj e prav...
Скрос си во право. Ама реков штом ги носат за сите, нема да е проблем. Добро е барем по 1 месец што им текна дека го загубиле изводот, можеше и рокот за поднесување документи да го пропуштат.
затоа сам да си поднесеш е најсигурно. поготово што не мора ни да се мкнеш до фзо, на мејл сите документи и готово.