По закон…ако три дена не се појавиш можат да ти дадат отказ а ти не можеш после да ги тужиш бидејќи се заштитени со тоа што не си се појавил три дена
Мислам дека не смеат да те отпуштат, државата ги штити трудниците, можеш да го тужиш и да земеш отштета. Штом се вратиш на работа, мора да те држи уште 6 месеци, така ми кажаа мене и навистина беше тска, бар кај мене.
Адвокатов дома вика нема врска дека не смее да те отпушти…по закон мора да те врати, ама ако сака може и да те отпушти…па ќе мораш да го тужиш и добиеш за да се вратиш на работа
Zdravo me interesira nesto ke vi bidam blagodarna ako mi pomognite mene porodilnoto mi zavrsuva na 09.07.2021 ama nemozam da se vratam na rabota zaradi toa sto nema koj da mi go cuva bebeto a ne mi go primaat vo gradinka e sega dali mene mi sleduva nekoj nadomest od drzavata kako nevraboteno lice zatoa sto moram da dadam otkaz od na rabota
Здраво каде можам да проверам до кога ми трае породилното отсуство го изгубив решението од фирмата незнаат да ми кажат знам кој месец е ама не го знам точниот ден... Доколу некој знае да ми помогне