Не си единствена, и јас требаше денес да земам ама ништо. Ќе видиме утре, ако го средат. Зашо се јавив јас ми кажаа немале инфо кога, ама до крајов нанеделава ќе имало уште една исплата. Па ќе видиме.
Dali nekoja od vas e na Ohridska banka? Imaat promena na broevite na smetki, pa me interesira na koj nacin prijavivte vo fondot za zdravstvo?
Не ми е јасно зошто првиот месец од породилното зедов повеќе пари а сега овој месец 3000 помалку,зошто може да е така? нели би требало сите месеци исто да земаме
Od koj datum ti e porodilnoto ako na primer ti e od pola mesec da receme primer od 15 april ti e otvoreno porodilnoto i cel maj pa juni ssga si dobila isplata za pola mesec od april i za cel mesec maj pa potoa ce si zemes isplata pomalku posto ne zemas za mesec ipol kako na prva isplata se nadevam me razbra
Мајки едно прашање. Ми завршува породилното,меѓутоа малиот е со алергија и ме пратија на педијатрија на клиника.Ми дадоа 1 месец боледување за алергииве.Ке почнам на работа еден месец подоцна.Па ме интересира како ке ми се регулира тој месец од фондот или од фирма?
Кај нас во фирмата ни кажаа дека за боледување на дете до 3 год исплаќа фондот, ама дали треба некои документи да се носат не знам