Не зависи, мојава кај што работам секој први пушта или еве како сега пошо празник се погоди пушти на 30 јули а јас породилното го добивам на средина на месец. Би требало да ти пуштат сега пошо ко што читам од 15 јуни ти е породилното отворено. А јас кога се породив после 3 недели имав исплата
Ова што го прават е срамота.Јас породилно отвоеив на 2 јуни кога се породив,документите ги доставив средина на јуни и до сега немам исплата.Денес конечно најдов човек за да прашам кога ќе имам исплата веќе два месеци немам и одговорот беше дека барањето ми било во обработка односно госпоѓата што го работела си отишла на одмор,ќе се вратела нареден понеделник па тогаш ќе сум имала инфо кога ќе се сработел предметот....срамота е ова нека си одат они на одмор ние со мали бебиња ќе живееме од воздух ццџ
Не знам што се чудиш, кога нашава државичка така функционира, мислиш гајле им е на нив, а да не зборам колку неписмени има по администрација што работат. Значи знаат да кажуваат рокови, чуда а они истите не ги почитуваат. Лесно им е си зимаат плата на таа дата, а ние на милост и немилост сме.
Има некој што за Јуни сеуште не е исплатен? Не ми е последна исплата за да доцнат, ама не ми е ни прва. Досега толку никогаш не ми доцнеле. Некоја информација
Абе не се нормални. Ред неможам да им фатам кога и како исплакаат породилно. За мои пари да ги чекам, да ги молам па уште и да незнам кога ке ги добијам.
Denes se javiv vo fond mene mi rekoa deka ke ima utre ili ponedelnik nemalo da ima kasnenje pa neznam kolku e toa vistina
Vcera im prativ email mi vratia deka za vcera popladne ke ima isplata ama jas seuste nemam za juni...preteraaa...