здраво женски можеби прашањето не е за тука ама нз кај да се обратам ,треба во септември да се вратам на раб ама разбрав од сигурни извори дека нема да ме вратат на раб и ме подучија да отворам боледување за мене и после за детево ,ако знае некоја подетално да ми објасни
Може боледување да ти даде тоа фондот го плаќа ( од педијатар за детето твоето боледување е од фирма) е сега колку ќе ти даде не знам. Ако имаш одмор да користиш па после боледување ќе сврзеш некој месец сигурно. Е сега само да не те одјават они одма штом ти заврши. Види што можеш отварај. Тоа најдовро прво со лекарите провери дали сакаат да ти отворат боледувања така без ништо
Кај мене има исплата ама за пола месец јуни веројатно за јули ко да немам на кој број можам да се јавам да прашам?
Pa vo petokot imaa, sabajle se javiv mi kaza taa ne mozele da vidat koi se na spisok denes za pustanje(ne deka ne mozele, ili gi mrzi ili kolku da te otkaci samo). Ne znam kolku e tocno, kaj mene vo firma utre pustaat plata, pa moze do petok kje pustat, koj gi znae. Nalet od cekanje.
Јас се јавив сабајле да прашам зашто само за јуни имам прво ми рекоа нема уште исплата после вика ај само вие ли сте да гледам нон стоп за сите и по втропат кога се јавив викаа а има проблем со системот
Vo podracnata mi velat problemot bil od Skopje tam da vrtim ja pak zavrte i mi kazaa padnal sistemot......Eden edno vika drug drugo...