Женски се породив на 07 јули дури вчера од фирма ми се јавија да ми го побараат тој иср образец јас мислев веќе поднеле за породилно. Сега да претпоставиме дека вчера средиле, кога да очекувам исплата и дали за јули и август заедно би било?
Сега ти го побарале пошто сигурно платата за јули ја пуштале. Од поднесување обично 2 недели па ќе ти пуштат. За август не верувам да ќе ти ја пуштат одма уште сме август. До крај на месец би требало бар првава исплата да ја добиеш.
Едно инфо мамички. Се породив на 2ри Јули, а поднесов документи за исплата на породилно на 27ми Јули. Кога да очекувам прва исплата и дали таа ќе биде за Јули и Август заедно?
Би требало до крај на август да ти пуштат за јули, август сеуште не е поминат, здравје во септември. Освен ако не ти пуштат месецов за јули, во септември ќе имаш и за двата. Или оддеднаш или на два пати.
Денес се јавив да прашам и тој почна да ми вика и јас му се развикав му реков да даде Господ цел живот вака да чекате и вие за ваши пари може не чини ама неможев да издржам уште одма на непрашано почна да се дере
Абе ако ми веруваш, вчера кога се јавив, уште не сум прашала сакаше да ме откачи, викам ало госпоѓо, уште не сум прашала, откачувате, култура знарте ли што е? Нит се јавувам нит ништо. Дсли 8 одд имаат завршено.