Zdravo Dali nekoj znae Koga ste na porodilno boleduvajne Penziskoto i zdrastvenoto osiguruvajne koj go plajka Rabotodavecot ili fondot
Od kisela voda relativno brzo mesec-mozda mesec ipol da bese od podnesuvanje dokumenti....kako kazaa koa nosese maz taka pustij
Од 04.08 имам отворено породилно. Породилното со иср образец го доставив во фирма. Се породив на 30.08. Дали треба да доставам уште некој документ во фирма дека сум породена, за да земам породилно?
Да за таму те прашувам,на таа не и бил денот изгледа ништо не му кажала на маж. Јас мислам и месецов пред изборно ќе ги пушти Филипче.
Откако ќе ги поднесете потребните документи за породилно, по пошта ли го испраќаат решението за тоа дали истото е одобрено?
Може и да не ти стигне решение. Чекам месецов последна исплата решение никогаш не ми стигна. Откако ќе поднесеш докумети по извесен период ќе се јавиш да видиш дали со предметот е се во ред.
Коооонечно после толку чекање ми стигна ПРВА исплата за јуни и јули. Породена почеток на јуни, прва исплата почеток на септември. Ај не им замерувам дека и за второ дете ми пуштија исто, 20.402 гледам. Овие за второ ги чекав 6 недели некаде
И кај мене пуштија за второ дете, а од општина уште не.. А ми стигна решение пред една недела... За колку време одприлика ги пушта аеродром знаете??
Не знам, за Карпош имаше многу услови и не поднесов во општина. А за второ колку ти пуштија? Не знам дали е иста сумата за цела мкд, затоа прашувам
И на мм му рекле брзо идело за 2,3 недели ама еве помина месец ипол. После колку дена од решението ти пуштија пари?
Првин ми пуштија пари па после тоа стигна решението. Иначе ова беше во фебруари месец кога се породив сега може чекаш малку повеќе дека по одмори беа затоа.