Мајки да ве прашам. Денес ми стигна исплата. Значи пороѓајот ми беше средина на јуни. На контото гледам 2 исплати. Дали ми префрлиле само за пола месеџ од јуни и за цел јули ? И уште едно прашање. На решението не ми ја пишеше целата сума каква ќе биде , туку пр.нето 250 денари по час. Како да прерачунам ? Износот помножет со 8 часа за дневница ?
За породилно во фондот се носи извод на бебето, боледување и копија од трансакциска? Тоа е тоа или треба уште нешто? Изводот дали може копија?
Здраво ☺️ Вработена сум од пред 2 месеци, што значи ги немам потребните 6 како би остварила породилно... Крај на 8ми месец сум, па би сакала доколку некоја од вас има искуство да ми каже што во ваков случај?
Ха ха ќути жено, ги немаше што ги немаше 3 месеци, па наеднаш во две недели и три породилна и за второ дете, и то е то. Ее да ни пушташе општината за бебињава барем до година секој месец, убо ќе беше. Таман со нив пелени, витамини, влажни, облека ќе набавувавме, али нема. Не сме Немачка тука
Работодавачот ќе може ли да ми плаќа придонеси? Плата секако не И уште нешто, дали имам точно сфатено дека ќе може 9 месеци дома да бидам само без да ми е тоа платено?
Јас пишав вчера на Ангела и пишав со име, презиме и матичен ми рече немале инфо кога. Можно е до крајов на неделава или наредната.
Devojki koj znae neka me upati. Za eden mesec trgnubam na rabota no deteto mi e so nizok hemoglobin. Kakvi dokumenti i kade treba da podnesam za da prodolzam da sedam doma, ne znam kako da najdam na internet ne mi e jasno
Krvna slika i napravi i taka uvide za hemoglobinot? Jas utre prv pat ke pravam ks, utre ke pravi 4 mes.