Баш за ова мм се расправаше на работа. Му рекле као не би можел да користи породилно ако јас сум невработена. Но, ако се вработам ќе може. Па решив да се пријавам во наша фирма и да се водам како вработена. Одпосле ни кажаа дека со мојата дијагноза мм може да користи без проблем породилно. Здравје, Ќе видиме како ќе биде. Појќе ми е зимата да ја одседи дома заради вирусите. Да не му донесе нешто на бебчо
So lesno, ama prasanjeto dali moze najubavo vo fond da sk go postavite. Ne znam kade raboti maz ti ama moze i da nemaat bas tocno info tuku da mu kazale taka za da ne im zima porodilno
Во Јзу- општа болница работи. Правникот се консултирал и во фонд, таму кажале дека со мојата дијагноза го следува породилно. Го мафтаа на почетокот затоа што нема ист специјалист како него да го замени
@Bubce38 ако успее да земи породилно (не знам тој дел како оди), 100% ќе го следува од примањата (просек од 12 плати), со дежурства, учиноци оти на се се плаќаат придонеси.
Кај мене последните 3 месеци секогаш на различна дата и со различна група. И јас очекувам понеделник па ќе видиме
Здраво на работа ми побараа извод од родени за бебето ми рекоа дека ќе го доставеле во фондот, ме интересира кога можам да очекувам прва исплата на породилно