Пуштиле породилно денес. Прв пат земам и гледам дека 108 денари помала ми е исплатата од редовната плата. Знае некој зошто е така?
Веројатно бидејќи е просек од 12 плати, можеби некој месец си зела помалку плата (пр тие 0,5% од стаж ).
Просекот е од 9 или од 12 плати? Ако е од 9 мене ми фалат 1000 ден, ако е од 12 тогаш 3000 ми фалат, тоа не е малце Јас зимам секој месец различно, ама си го пресметав просекот, нешто не им е во ред
Иста ми е платата цела година, ни горе ни долу, затоа ми дојде чудно како израчунале минус 108 денари па си викам да прашам тука, фзо здравје кога ќе ми заврши породилно ќе ги добијам, а може ни тогаш
И мене платата 3 години ми е иста а исто ми кратат 200 денари. Кај не ги пуштаат на време па и кратат не ми дошло до 200 денари ама зашо ми ги зимаат бе
Да да, смешна е сумата ама битно да си скратат, нема кој плус пари да даде, за зимање долг е редот Чекањето е гратис тренинг на нервите
Имам своја фирма. За денар ако закаснам ќе ми пуштат камата. Ама затоа од породилно ми одземаат пари, а требаше 100%. Од почеток иста сума имам. После 3 месеци ми стига породилно. За еднократна парична помош еве 4 месеци не стига. Катастрофа е
Поделени се во неколку групи мислам дека 4 или 5 јас првиот пат со првага група земав а тоа брше на почеток на месец после тоа ме испомеша со друга па секој месец на различна дата земав.
проверете си во фзо да не има грешка некоја среќа што им пишав па ми кажаа дека на раб напраиле грешка ,а ја си чекам ....
Чекаш прва исплата или? Јас за првата исплата се изначекав, ми направиле некоја грешка на раб. Повеќе од 3 мес поминаа. Па наеднаш две ми пуштија.. Денес еве нема за минатиот мес, а знам на 21.09 околу 11 h ми пуштија, и затоа вчера пишав, може има надеж за денес, ама досега ништо