Прашав еднаш месецов, ми рекоа за 7 до 10 дена.. Поминаа повеќе и пак им пишав, денес после 3,4 дена ми врати да си ја проверам сметката, би требало да имам. Најчесто после 15:30 ми легнуваат парите па ќе видиме. Има денес кај некој веќе стигнато?
последна чекам ама одкако отидов на патолошка па после на породилно неписмениве од фирма само грешат нешто (ми дадоа отказ ) среќа нема да ги гледам више
Исто, исто...околу 60 евра ми фалат Зошто не знам...се јавив јас кај шефот на работа да видам како ми сметаат во дирекција...па чекам инфо
Сумата која ви е ( одредена по решението) се множи со работните часа. Пример месечно ако имате 180 часа множите со сумата одредена по час. Се надевам добро објаснив
Извини вака што ти упаѓам, ама смеат да те отпуштат додека си на породилно или тоа беше откако ти заврши?
Rabotni saati ako brois tocno sekoj mesec se razlicni. Kaj nas na rab se zima prosek rab saati i so tie se pravi presmetka na plata. Fondov kako racuna oni si znaat. Jas koga prasuvav kako go smetaat prosekot od rab mi rekoa fondot si zima info od ujp i od toa racuna. Po taa logika ako fondot smeta od denot na porodilno otvaranje 12 mes unazad platite, a tie ako ne bile redovni moze i ma nekoj za 10 plati da im racuna prosek ko za 12. Jas ne dobiv resenie pa da vidam sto pisuva tamu...mada so ovie kaj ke se razberes
Хмм... Не знам стварно како прават и што рачунаат Ама еве кога бев на патолошка секој месец иста сума добивав а и само што ми стигна тогаш решението веќе знаев колку ке земам и така излезе... А еве сега нешто не ми штима Секој месец различен број на раб.часови имаме меѓутоа треба да се земе некој просек нели ... А кој го одредува просекот не знам, затоа чекам инфо од работа да видам што ќе кажат
Не знам, ке видиме следен месец колку ке легнат на сметка Кога бев на патолошка секој месец исто си земав ( само 70% нормално)
ја си бев на породилно и као за две недели требаше да почнам они и пред да почнам недела дена ме викнаа на разговор да ми кажат дека нема место за мене као ај ке си го чуваш детето немора у градинка да иде иии као да потпишам договор дека ја давам отказ ја не се потпишав и одма ме одјавија притоа дека не ме следува одмор иако лани не користев ни годинава иии дека не ме следува боледување ,крајно безобразно ама ајј ...
Којзнае мене што ме чека кога ќе појдам хахаха Башка сакам од летово одморот да си го побарам ( ако ми го дадат...)
дај боже со арно да си почниш ,сите што се породија пред менр после мене иста судбина не снајде ,тебр не ти посакувам ваква