Леле па тек ова кога ќе му го кажат на мојот работодавец Боже Боже плачење плачење среќа чека очи Нова година пушта секогаш и нема да бидам у МК хахаа
Мене ме интересира дали се брои откако е отворено породилното оф тој датум, или откако ке се роди бебето? Во меѓувррме меѓу плата и породилно е простор без приход??
Откако ќе се роди бебето средуваш документи па чекаш исплата. Мора да имаш извод од бебето. Да, без приходи си.
Последната исплата кога ја исплаќаат? Како претходно редовните или покасно? Јас отприлика на 9ти во месецот земав породилно.
Дали ако договорот истекува откако е отворено породилното, автоматски ќе ми го продолжат или може да не ми го продолжат, односно откако ќе ми заврши породилното да бидам невработена?
Зависи во која група ќе се погодиш тогаш ќе земеш јас од претпоследната исплата до последната поминаа 3ипол недели па ми пуштија.
Мислам дека има, ако не се лажам 60.000 еднократна помош за трето од социјално. Треба да се поднесат документи со извод од бебето. Јас за второ поднесов и земав 20.000 денари
Jas kako sto barav, za treto dete ednokratna e ukinato, osven ako imas minimalni primanja, pa togas dobivas 8000 mesecno, a kolku vreme ne mi teknuva.
да и јас баш барав инфо за трето и не следува ама баш ништо освен ако не е мајката со минимален приход последни 3 месеци или така нешто. сумарно, го направија скоро па никој веќе да не земе за трето дете, мизерија сме...
Vo nasava drzava taka e. Bas koga se porodiv so sin mi, pred 2ipol godini imase i za treto dete. Sega izgleda go ukinale.
ти дали имаш земено 60.000 ден? јас досега не сретнав жена што ги земала, ако има некоја бап би сакала да знам. затоа што по тоа што истражував тие фамозни 60.000 ден биле само најавувани а во закон никогаш немаат поминато. последно се измените што се ефективни од март 2020 кога почнува да важи ова со надоместокот со услов примања на мајката.'
Не, тогаш се породив со прво дете, затоа пишав имаше и за трето. Ни јас не сум слушнала дека некоја земала 60.000..
јас во закон никаде не го најдов.дека поминало па веројатно било само забава за широки народни маси, за жал..'