Го залажуваа само народот како да не биде наеднаш да укинат се, демек ќе давале еднократно 60000 ден,срамота дно дна од држава, добро и што уште остана народ во неа од сите ајдуци што крадат од народот
Последно што давале за сите е најверојатно 2018та. После тоа направиле измени само за мајки со минимални примања. Јас земав сега пред месец ама мислев дека и за трето е останато непроменето. Сум се излажала
Jas podnesov dokumenti za treto dete pocetokot na oktomvribi eve cekam resenie ako si so min plata i eden vraboten go fakas zakonot 8000den do 10 god
Четири месеци ми немаат платено породилнп, т.е немам примено ни една исплата. Проблемот беше грешка во работни часови од фирма. Проблемот е решен. Некој да имал сличен проблем? И дали кога ке почнат со исплата ке пуштат за сите месеци наеднаш или ке идат од месец за месец?
Se sto docnat ke gi pustat vo mesecot koga ke pocnat da te isplakaat. Moze ne vo isti den ama kako sto pustaat porodilna na nekolku pati vo mesecot ti valjda sekojpat ke zimas. Mene mi docnea mesec ipol negde i prvito pat zemav dva pati vo rok od nekolku dena. Potoa si bese redovnk